Mischa van Broekhoven

Mischa van Broekhoven (1972) werd geboren in Hulst en groeide op in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen. Als kind hield ze van dieren en verhalen die haar konden laten wegdromen. In een schriftje dat ze later terugvond, stonden de drie landen waar ze ooit naar toe wilde gaan: Tanzania, Argentinië en Lapland.

Als puber maakte ze lange wandelingen met haar hond langs de Schelde, maar haar liefde voor boeken werd even geparkeerd. Die pakte ze weer op toen ze Spaanse taal- en letterkunde ging studeren in Nijmegen, net als haar reislust. Ze begon in Indonesië en bezocht daarna tal van landen, waaronder twee van haar lijstje: Tanzania en Argentinië.

De innerlijke onrust was ook terug te vinden in het werk en de bezigheden die ze na haar studie had: ze werkte bij een reisbureau, als vertaler, ze onderzocht merken, volgde een cursus Welsh en deed vrijwilligerswerk met katachtigen en bruinvissen. Het leek een rommelige periode maar de belangrijkste elementen zaten er eigenlijk altijd in: boeken en taal, natuur, en landen om bij weg te dromen.

In die periode ontdekte ze ook haar grootste passie en begon ze met een cursus kinderverhalen schrijven, gegeven door Bibi Dumon Tak. Daarna ging ze verder met een schrijfgroep onder haar leiding.

Met de komst van haar dochter is er een rustigere periode aangebroken. Mischa woont en werkt nu al geruime tijd in de Randstad. Wel worden er plannen gesmeed om ooit nog eens een keer naar Lapland te gaan…

De Bloemenvloek

Op 18 juli 2019 is bij Celtica Publishing het geïllustreerde sprookje De Bloemenvloek verschenen, een verhaal met een diepere grond dat het zowel geschikt maakt voor volwassenen als voor kinderen.

De Bloemenvloek is een bijzonder project van Mischa  van Broekhoven als schrijfster van het verhaal en kunstenaar Geert van der Pol als de ontwerper van het beeldwerk en als vormgever van het binnenwerk en de tekst.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 3