Nathalie Kokke

Nathalie Kokke (1986) is geboren en getogen in het Brabantse Sint Willebrord. Al vanaf jonge leeftijd bleek creativiteit haar grootste passie te zijn: het illustreren werd haar met de paplepel ingegoten en haar ouders spoorden haar ook aan om te schrijven. Wat begon met het pennen van korte verhalen en strips, veranderde langzaamaan in het uitwerken van haar debuutroman: Bink. Op de vraag van vrienden en kennissen waarom ze in hemelsnaam een boek aan het schrijven was, had ze een kort en bondig antwoord: ‘Waarom niet?’.

Nathalie haalt haar inspiratie uit haar andere interesse: psychologie. Door het bestuderen van het gedrag en het innerlijk van mensen, heeft ze een bijzonder goed inlevingsvermogen ontwikkeld. Ze schrijft dan ook het liefst vanuit het ik-perspectief.

Op 11 april 2018, ruim twee jaar na het verschijnen van Bink, zag Nozem het levenslicht, het vervolg op Nathalies debuut. De lezer treft Bink en Hugh tien jaar na het einde van het eerste boek. Bink haalt Hugh over om nog één keer een pleegkind in huis te halen, iets wat ze de afgelopen jaren meerdere keren hebben gedaan. Zo komt de vijftienjarige Axel het gezin binnen. Vanaf het begin zijn er problemen met Axel, maar Bink laat zich zo gemakkelijk afschrikken. Helaas gaat het allemaal niet van een leien dakje en langzaam maar zeker dreigt Bink terug te vallen in zijn oude, destructieve patronen.

In Nozem kiest Nathalie ervoor om zowel in de huid van Bink als in die van Axel te kruipen. En ook dit verhaal is bijzonder indringend. Nathalie  verhaal over het verliezen en terugvinden van geloof, hoop en liefde.

Nathalie kruipt zoals geen ander dat kan in de huid van Bink Santillian. Zijn levensverhaal is indringend en confronterend voor degenen die drugsverslaving en mishandeling van dichtbij hebben ervaren en een eyeopener voor een ieder die er niet bekend mee is.

Dawn Faber

Nathalie heeft inspiratie opgedaan voor een Nederhorrorroman (geweldig woord, dit!). Omdat ze dat genre niet bij het genra van Bink en Nozem vindt passen, gebruikt ze voor haar griezelige hersenspinsels een pseudoniem: Dawn Faber.

In september 2020 verschijnt Heideduvel. Dawn bouwt het verhaal secuur op. Beetje bij beetje word je de wereld van Dagmar in gezogen, tot het kippenvel op je armen verschijnt er niets anders meer opzit dan het in één ruk uit te lezen.