Patty van Delft

Just because something exists in your fantasy and dreams, doesn’t mean it isn’t real!

Patty van DelftPatty van Delft (1981) is geboren en getogen in Den Haag. Na jarenlang voor de klas gestaan te hebben, is zij nu fulltime schrijfster. Sinds jonge leeftijd verslindt zij al boeken en schrijft korte verhalen en gedichten.

Vooral het lezen en schrijven van fantasy heeft haar passie, want wat is er nu mooier dan even te ontsnappen aan de werkelijkheid en jezelf te verliezen in een wereld met magie, helden en draken?

Vanaf 2013 is zij een gepassioneerde blogger en publiceert zij haar gedichten op het web.

Naast schrijven heeft Patty nog vele andere hobby’s zoals fotograferen, schilderen en natuurlijk lezen.

In april 2014 bracht Celtica Publishing het eerste deel van de fantasytrilogie Drägan Duma uit. Deze serie is gericht op een breed publiek, maar met name op jongvolwassenen. 

Drägan Duma, Boek 1 – Zij Die Hoort vertelt het verhaal van Jill, een meisje dat er na haar zestiende verjaardag achterkomt dat zij is voorbestemd om een Drägannymare, een drakenridder, te worden op de parallelle wereld Drägan Duma. Daar hebben de mensen een verbond gesloten met de draken om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden. Al snel wordt Jill meegesleurd in een opmerkelijk avontuur waardoor haar hele leven op zijn kop komt te staan. Drägan Duma, Boek 1 – Zij Die Hoort is een meeslepend fantasyverhaal boordevol herkenbare emoties, versmolten met een totaal nieuwe wereld.

In maart 2015 verscheen Drägan Duma – Bondgenoten & Verraders, het tweede boek van Patty’s meeslepende fantasytrilogie. Vooral het verlies van vertrouwen en hoe daarmee om te gaan, speelt in dit deel een hoofdrol. Daarnaast leert Jill de waarde van echte vriendschap kennen.

Drägan Duma, boek 3 – Het Zwarte Kristal, het laatste deel in Patty’s meeslepende fantasytrilogie, verscheen begin juni 2016. Het is het einde van een bijzonder verhaal dat draait om vertrouwen, innerlijke kracht, vriendschap en levenslange verbondenheid.

* * *

In de juni-editie van Celtica’s Maandelijkse Magazine (2014) vind je een interview met Patty van Delft en met de ontwerper van de geweldig mooie cover van haar boek.

Wil je meer weten over Patty en over Drägan Duma? Klik dan op de links om naar haar persoonlijke website te gaan. En als je op de hoogte wilt blijven, dan kun je je daar registreren.

Patty schrijft overigens ook gedichten die zeer worden gewaardeerd. Je kunt haar dark-poetrybundel hier bestellen: My Wings.

Op 26 oktober 2014 vonden de Hebban Fantasy Awards plaats. Patty’s boek behoorde tot de 5 genomineerden voor een prijs. Uiteindelijk eindigde Patty op een mooie derde plaats en kon een award in ontvangst nemen.

Derde plaats

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 11