Patty van Delft

Just because something exists in your fantasy and dreams, doesn’t mean it isn’t real!

Patty van Delft (1981) is geboren en getogen in Den Haag. Na jarenlang voor de klas gestaan te hebben, is zij nu fulltime schrijfster. Sinds jonge leeftijd verslindt zij al boeken en schrijft korte verhalen en gedichten.

Vooral het lezen en schrijven van fantasy heeft haar passie, want wat is er nu mooier dan even te ontsnappen aan de werkelijkheid en jezelf te verliezen in een wereld met magie, helden en draken?

Vanaf 2013 is zij een gepassioneerde blogger en publiceert zij haar gedichten op het web.

Naast schrijven heeft Patty nog vele andere hobby’s zoals fotograferen, schilderen en natuurlijk lezen.

Uitgaven Patty van Delft

In april 2014 bracht Celtica Publishing het eerste deel van de fantasytrilogie Drägan Duma uit. Deze serie is gericht op een breed publiek, maar met name op jongvolwassenen.

Drägan Duma, Boek 1 – Zij Die Hoort vertelt het verhaal van Jill, een meisje dat er na haar zestiende verjaardag achterkomt dat zij is voorbestemd om een Drägannymare, een drakenridder, te worden op de parallelle wereld Drägan Duma. Daar hebben de mensen een verbond gesloten met de draken om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden. Al snel wordt Jill meegesleurd in een opmerkelijk avontuur waardoor haar hele leven op zijn kop komt te staan. Drägan Duma, Boek 1 – Zij Die Hoort is een meeslepend fantasyverhaal boordevol herkenbare emoties, versmolten met een totaal nieuwe wereld.

Sinds maart 2018 is Zij Die Hoort ook verkrijgbaar als geïllustreerde hardcover!

In maart 2015 verscheen Drägan Duma – Bondgenoten & Verraders, het tweede boek van Patty’s meeslepende fantasytrilogie. Vooral het verlies van vertrouwen en hoe daarmee om te gaan, speelt in dit deel een hoofdrol. Daarnaast leert Jill de waarde van echte vriendschap kennen.

Drägan Duma, Boek 3 – Het Zwarte Kristal, het laatste deel in Patty’s meeslepende fantasytrilogie, verscheen begin juni 2016. Het is het einde van een bijzonder verhaal dat draait om vertrouwen, innerlijke kracht, vriendschap en levenslange verbondenheid.

Hoewel de trilogie is afgelopen, heeft Patty nog één boek geschreven in de Drägan Duma serie: Drägan Duma, Boek 4 – Een Onbreekbare Band. Het is geen vervolg, maar wel een aanvulling die zich 330 jaar voor de trilogie afspeelt en als zelfstandig boek te lezen is. Het vertelt het verhaal van de avontuurlijke Feniksa Drakena van de Silverfangbloedlijn die leeft in de tijd dat de band tussen draak en mens nog maar net tot stand gekomen is. Haar familie behoort tot de machtigste in haar wereld en zij is voorbestemd om als vrouwe over het Slot en de bijbehorende landerijen te heersen. Feniksa kan zich echter slechts met moeite in haar rol schikken. Ze hunkert naar vrijheid en zet zich af tegen haar ouders. En dan wordt zij uitgekozen om zich te verbinden met Danaleth, een groene draak…

Een Onbreekbare Band is een verhaal over moeilijke keuzes, angst voor het onbekende, diepe banden aangaan en een wanhopige strijd om te overleven.

Eigenlijk valt er natuurlijk nog veel meer te vertellen over Drägan Duma. Het is immers een geheel andere wereld dan die van ons! Speciaal voor de die-hard fans verschijnt eind juni 2020 een verhalenbundel met de titel Drägan Duma – De Vergeten Verhalen. Dit is een gelimiteerde oplage – er verschijnen er maar 300 – die alleen te koop is via de schrijfster zelf en via Celtica Publishing. Elk boek krijgt een uniek nummer en wordt gesigneerd door de schrijfster verstuurd.

In juli 2020 bracht Celtica Publishing het eerste boek in een nieuwe serie van Patty uit: Terras Altas. Geen draken, dit keer, maar steampunk. Het is even wennen, maar de lezer die houdt van Patty’s schrijfstijl, zal al snel ook hier verdwalen. De serie is wat volwassener dan Drägan Duma, maar kan zeker gelezen worden vanaf circa 14 jaar.
Dat Patty van Delft veelzijdig is, bewijzen de door haar zelf verzorgde prachtige vormgeving en illustraties van Terras Altas.

Het eerste boek, Puur Wit, is een fantasyverhaal over geheimen, onderdrukking, tweestrijd en een gevecht om vrijheid, waarin niets zo eenvoudig is als het lijkt…

Na bijna twee jaar vol spanning te hebben gewacht op het tweede boek, is op 12 maart 2022 Inktzwart verschenen. In Inktzwart worden innerlijke kracht, loyaliteit en doorzettingsvermogen danig op de proef gesteld en prioriteiten verschuiven meer dan eens. Terwijl tegenslag, geheimen en verraad continue op de loer liggen, vechten hoofdpersonen Lily en River ieder voor een verenigd Terras Altas.

Winnaar Celtica’s Cover Competitie 2020

Cover competitie plaats 1Patty van Delft is enorm veelzijdig en dat komt meer en meer naar buiten. Zij heeft zelf gezorgd voor de illustraties en omslag van Drägan Duma – De Vergeten Verhalen, maar ook voor haar nieuwste boek Terras Altas – Puur Wit. Dit laatste boek deed mee in de Cover Competitie 2020 die Celtica Publishing uitschreef in januari 2021. Volgers van de website op Facebook en Instagram konden een top 3 samenstellen. Uit deze competitie kwam Puur Wit als winnaar uit de bus. Lezers en geïnteresseerden vonden die cover het meest aansprekend.

Op de tweede plaats eindigde Schaduwen over Razmir van Maite Donker met als coverontwerper Dominiek Broniek. De derde plek was voor Heideduvel van Dawn Faber. Die cover is van eveneens een schrijfster van Celtica: Nathalie Kokke.

Diverse

Er zijn al vele geweldig mooie recensies verschenen van Drägan Duma. Op de website Nienkekinderboekenblog kun je de recensies van de hele serie mooi bij elkaar vinden!

Op de website van Modern Myths kun je een prachtige recensie lezen van Puur Wit en op Indeboekenkast vind je een net zo mooie recensie van Inktzwart.

Wil je meer weten over Patty? Klik dan op de link om naar haar persoonlijke website te gaan. En als je op de hoogte wilt blijven, dan kun je je daar registreren.

Patty schrijft overigens ook gedichten die zeer worden gewaardeerd. Je kunt haar dark-poetrybundel hier bestellen: My Wings.

Op 26 oktober 2014 vonden de Hebban Fantasy Awards plaats. Patty’s boek behoorde tot de 5 genomineerden voor een prijs. Uiteindelijk eindigde Patty op een mooie derde plaats en kon een award in ontvangst nemen.

Derde plaats

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 17