Patty van Delft

Just because something exists in your fantasy and dreams, doesn’t mean it isn’t real!

Patty van DelftPatty van Delft (1981) is geboren en getogen in Den Haag. Na jarenlang voor de klas gestaan te hebben, is zij nu fulltime schrijfster. Sinds jonge leeftijd verslindt zij al boeken en schrijft korte verhalen en gedichten.

Vooral het lezen en schrijven van fantasy heeft haar passie, want wat is er nu mooier dan even te ontsnappen aan de werkelijkheid en jezelf te verliezen in een wereld met magie, helden en draken?

Vanaf 2013 is zij een gepassioneerde blogger en publiceert zij haar gedichten op het web.

Naast schrijven heeft Patty nog vele andere hobby’s zoals fotograferen, schilderen en natuurlijk lezen.

Uitgaven Patty van Delft

In april 2014 bracht Celtica Publishing het eerste deel van de fantasytrilogie Drägan Duma uit. Deze serie is gericht op een breed publiek, maar met name op jongvolwassenen.

Drägan Duma, Boek 1 – Zij Die Hoort vertelt het verhaal van Jill, een meisje dat er na haar zestiende verjaardag achterkomt dat zij is voorbestemd om een Drägannymare, een drakenridder, te worden op de parallelle wereld Drägan Duma. Daar hebben de mensen een verbond gesloten met de draken om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden. Al snel wordt Jill meegesleurd in een opmerkelijk avontuur waardoor haar hele leven op zijn kop komt te staan. Drägan Duma, Boek 1 – Zij Die Hoort is een meeslepend fantasyverhaal boordevol herkenbare emoties, versmolten met een totaal nieuwe wereld.

Sinds maart 2018 is Zij Die Hoort ook verkrijgbaar als geïllustreerde hardcover!

In maart 2015 verscheen Drägan Duma – Bondgenoten & Verraders, het tweede boek van Patty’s meeslepende fantasytrilogie. Vooral het verlies van vertrouwen en hoe daarmee om te gaan, speelt in dit deel een hoofdrol. Daarnaast leert Jill de waarde van echte vriendschap kennen.

Drägan Duma, Boek 3 – Het Zwarte Kristal, het laatste deel in Patty’s meeslepende fantasytrilogie, verscheen begin juni 2016. Het is het einde van een bijzonder verhaal dat draait om vertrouwen, innerlijke kracht, vriendschap en levenslange verbondenheid.

Hoewel de trilogie is afgelopen, heeft Patty nog één boek geschreven in de Drägan Duma serie: Drägan Duma, Boek 4 – Een Onbreekbare Band. Het is geen vervolg, maar wel een aanvulling die zich 330 jaar voor de trilogie afspeelt en als zelfstandig boek te lezen is. Het vertelt het verhaal van de avontuurlijke Feniksa Drakena van de Silverfangbloedlijn die leeft in de tijd dat de band tussen draak en mens nog maar net tot stand gekomen is. Haar familie behoort tot de machtigste in haar wereld en zij is voorbestemd om als vrouwe over het Slot en de bijbehorende landerijen te heersen. Feniksa kan zich echter slechts met moeite in haar rol schikken. Ze hunkert naar vrijheid en zet zich af tegen haar ouders. En dan wordt zij uitgekozen om zich te verbinden met Danaleth, een groene draak…

Een Onbreekbare Band is een verhaal over moeilijke keuzes, angst voor het onbekende, diepe banden aangaan en een wanhopige strijd om te overleven. Dit boek is inmiddels via de schrijfster zelf professioneel vertaald naar het Engels en beschikbaar via Amazon: An Unbreakable Bond.

Eigenlijk valt er natuurlijk nog veel meer te vertellen over Drägan Duma. Het is immers een geheel andere wereld dan die van ons! Speciaal voor de die-hard fans verschijnt eind juni 2020 een verhalenbundel met de titel Drägan Duma – De Vergeten Verhalen. Dit is een gelimiteerde oplage – er verschijnen er maar 300 – die alleen te koop is via de schrijfster zelf en via Celtica Publishing. Elk boek krijgt een uniek nummer en wordt gesigneerd door de schrijfster verstuurd.

In juli 2020 bracht Celtica Publishing het eerste boek in een nieuwe serie van Patty uit: Terras Altas. Geen draken, dit keer, maar steampunk. Het is even wennen, maar de lezer die houdt van Patty’s schrijfstijl, zal al snel ook hier verdwalen. De serie is wat volwassener dan Drägan Duma, maar kan zeker gelezen worden vanaf circa 14 jaar.
Dat Patty van Delft veelzijdig is, bewijzen de door haar zelf verzorgde prachtige vormgeving en illustraties van Terras Altas.

Het eerste boek, Puur Wit, is een fantasyverhaal over geheimen, onderdrukking, tweestrijd en een gevecht om vrijheid, waarin niets zo eenvoudig is als het lijkt…

Na bijna twee jaar vol spanning te hebben gewacht op het tweede boek, verscheen op 12 maart 2022 Inktzwart. In Inktzwart worden innerlijke kracht, loyaliteit en doorzettingsvermogen danig op de proef gesteld en prioriteiten verschuiven meer dan eens. Terwijl tegenslag, geheimen en verraad continue op de loer liggen, vechten hoofdpersonen Lily en River ieder voor een verenigd Terras Altas.

Het derde boek, Terras AltasAsgrijs, verscheen op 11 december 2023. Terras Altas – Asgrijs is een spannend verhaal over complotten, trouw, verraad, de band tussen broers, een gevecht voor vrijheid en de strijd om waarheid.

Winnaar Celtica’s Cover Competitie 2023

Eerste plaats CCC 2023 - AsgrijsDe lezers hebben gesproken: net als in 2020 en 2022 is Patty van Delft winnaar geworden van Celtica’s Cover Competitie 2023, nu met Terras AltasAsgrijs. Volgers van de website op Facebook en Instagram konden een top 3 samenstellen en Asgrijs werd de winnaar. Het mooie is wel dat de ontwerper van de boekomslagen dezelfde persoon is als de schrijfster van het verhaal, namelijk Patty van Delft zelf!

Op de tweede plaats eindigde Varingholt Kronieken, 1 – Verboden Magie en op de derde plek Varingholt Kronieken, 2 – Dodelijke Magie beide van Rolf Österberg met als coverontwerper Dominik Broniek.

Diverse

Er zijn al vele geweldig mooie recensies verschenen van Drägan Duma en Terras Altas. Je kunt er vele vinden op Hebban en Goodreads.

Wil je meer weten over Patty? Klik dan op de link om naar haar persoonlijke website te gaan. En als je op de hoogte wilt blijven, dan kun je je daar registreren.

Patty schrijft overigens ook gedichten die zeer worden gewaardeerd. Je kunt haar dark-poetrybundel hier bestellen: My Wings.

Op 26 oktober 2014 vonden de Hebban Fantasy Awards plaats. Patty’s boek behoorde tot de 5 genomineerden voor een prijs. Uiteindelijk eindigde Patty op een mooie derde plaats en kon een award in ontvangst nemen.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 18