Peter van Rillaer en Christophe Vermaelen

Peter van Rillaer en Christophe VermaelenVan zowel Peter van Rillaer als Christophe Vermaelen heeft Celtica Publishing eerder een fantasy-sf-roman uitgebracht. Peter en Christophe, die in Leuven (België) wonen, zijn al heel lang vrienden. Schrijven is hun grote passie en zij werken al jaren aan hun gezamenlijke project De erfgenaam van Herlewinne, een zoektocht naar vrijheid en de waarheid. Het eerste deel, De gezellen van Nez, verscheen op 26 april 2015.

In De gezellen van Nez maken we kennis met Jente die vanaf haar veertiende opgeleid wordt tot bijna onverslaanbare prijsvechter door haar eigenaar, de magica Ezzine. Hij lijkt om haar te geven, maar als hij meer aanzien kan verwerven, laat hij haar zijn ware aard zien.

Heler en ziener Nuru, lid van de Orde van de Berk, wordt op pad gestuurd om Nestor de Onfeilbare te vinden en hem te vragen naar de ware betekenis van een passage in het Boek der Kronieken. Tijdens zijn reis redt hij op een begraafplaats aan de rand van Nez een voor dood achtergelaten vrouw.

De paden van Jente en Nuru kruisen elkaar en leiden hen van Nez naar Koes waar de betekenis van Nestors woorden pas echt duidelijk wordt.

De gezellen van Nez is voor lezers van achttien jaar en ouder en is vanaf 26 april 2015 overal verkrijgbaar.

In Celtica’s Maandelijkse Magazine van februari 2015 verscheen een interview met beide auteurs. Hierin vertelden zij hoe het gekomen is dat zij samen zijn gaan schrijven.

Christophe: Wij waren al vrienden, lang voor we schrijvers waren. Omdat we dezelfde passie delen voor het vertellen van verhalen, lag een samenwerking eigenlijk voor de hand. Op een gegeven moment hadden we allebei goede ideeën voor een boek in het fantasygenre en van het een kwam het ander. Waarom zouden we het niet eens samen proberen?

Peter: Het voordeel van samen schrijven is dat we beiden onze eigen stokpaardjes hebben. Zo is Christophe heel sterk in het beschrijven van liefdeshandelingen, sterke vrouwen en erotische scènes natuurlijk. Dit zijn dingen die ik heel moeilijk vind om te beschrijven, maar ik vind mezelf dan weer redelijk sterk in gevechtsscènes en het samenvoegen van verschillende verhaallijnen. In dialogen zijn we beiden goed en op die manier vullen we elkaar heel goed aan. Ik moet toegeven dat ik in het begin toch wat reserves had, omdat onze schrijfstijl toch wel wat verschilt, maar ik moest na een tijdje toegeven dat onze schrijfstijlen elkaar eerder aanvullen dan afstoten, en dat was een aangename ervaring.

Christophe: Samen een hele nieuwe wereld scheppen was ontzettend boeiend. Vanuit het niets ontstonden volkeren, bergketens, rivieren, steden en plotwendingen. We tekenden alles netjes op in een gemeenschappelijk overzichtsdocument en jaren later hadden we opeens 1500 pagina’s bij elkaar gepend.

Voor het gehele interview, zie: Celtica’s Maandelijkse Magazine 2-2015.

Het tweede deel in de serie verschijnt in 2016.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 6