Peter van Rillaer

Peter Van Rillaer werd in 1969 in Ukkel geboren, maar is steeds een Leuvenaar geweest. Al op jonge leeftijd kreeg hij de schrijversmicrobe te pakken. Toen hij tien was schreef hij zijn eerste korte verhaal “De Rode Piraat” en het gedicht “Mies de Muis” dat nog een tijdje op de Leuvense kleuterscholen werd gebruikt.

Als tiener kreeg Peter belangstelling voor de esoterie. Vooral oude mythische verhalen en vertellingen over verloren beschavingen en hun nalatenschap trokken zijn aandacht.

Het lezen van de boeken van de schrijvers Tolkien, Weiss en Hickmann en Stephen King wakkerde zijn liefde voor het fantastische nog verder aan. Later in zijn leven neigde Peter meer naar de wetenschappelijke kant van het leven, en dan voornamelijk naar de mysteries van ons universum. Zijn boeken zijn dan ook geïnspireerd op de strijd tussen geloof en feiten, metafysica en fysica, fantasy en reality. In zijn werk komen die steeds met elkaar in conflict.

Peter Van Rillaer is gescheiden, heeft een dochter en woont nog steeds in Leuven.

In oktober 2012 verscheen Ishtar Roodrug en het lot van de wereld, het eerste boek van Peter van Rillaer. Dit epische verhaal speelt zich af in de tijd ver voor de onze. Atlantis en Lemurië liggen nog vers in het geheugen van de mensen en magie en wetenschap strijden er om de eerste plaats. Het is echter bovenal een verhaal over loyaliteit, vriendschap en doorzettingsvermogen, geschreven met een vette knipoog naar onze geschiedenis.

Die voorliefde voor geschiedenis komt terug in de trilogie De erfgenaam van Herlewinne. Het eerste boek, De gezellen van Nez, verscheen in april 2015 verscheen; het tweede boek, De horden van Behemoth, in oktober 2017. Het verhaal is het product van de jarenlange samenwerking van Peter van Rillaer en Christophe Vermaelen. Dit creatieve duo heeft samen een geheel nieuwe wereld bedacht. Je kunt meer lezen over de totstandkoming van de serie in het interview met beiden dat verscheen in de februari-editie van Celtica’s Maandelijkse Magazine.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 3