Rolf Österberg

Rolf Österberg (pseudoniem) is de zoon van een Zweedse moeder en een Nederlandse vader. Zijn kinderjaren bracht hij in Zweden door, maar op tienjarige leeftijd verhuisde hij met het gezin naar Nederland.

Al jong ging hij als vrijwilliger in het Nederlandse leger waarbij hij een aantal jaren bij het Korps Commandotroepen doorbracht. Gedurende die tijd raakte hij geïnteresseerd in het werk van de Verenigde Naties en verbleef voor de organisatie een aantal jaren in Afrika.

Momenteel is Rolf fulltime schrijver en woont in het buitenland. De reden dat hij onder pseudoniem schrijft, is dat hij niet in de publiciteit wil treden.

Thrillers

Sinds 2014 heeft Celtica Publishing (CPR) al zeven thrillers van Rolfs hand uitgebracht en hij is nog lang niet klaar met schrijven! Het gaat om de volgende titels:

De verhalen die Rolf schrijft zijn bijzonder realistisch en passen daarom uitstekend in het fonds van CPR. Ze getuigen van een scherp inzicht en veel kennis van de zaken waar hij over schrijft. Al zijn thrillers zijn los van elkaar te lezen, maar een aantal personen komen erin terug en de rode draad wordt gevormd door terrorisme en (wereld)politiek.

In 2019 verscheen One Woman Crusade de Engelse vertaling van De Zaak, het verhaal dat als eerste in de reeks beschouwd kan worden. Dit boek is zowel via CPR als via Amazon verkrijgbaar. Inmiddels is ook De Al-Qaedaconnectie naar het Engels vertaald en heeft als titel gekregen The Hunt for a Mastermind. Deze titel is vooralsnog alleen via Amazon verkrijgbaar. Inmiddels is ook begonnen aan de vertaling van Het Oslo-virus.

Fantasy

Rolf schrijft naast thrillers ook fantasy. De serie De Afgrond is een epos dat vijf boeken beslaat:

Het ontwerp van de prachtige omslagen van deze fantasyserie is in handen van Dominik Broniek.

Eind februari 2023 is Verboden Magie verschenen, het eerste boek in een nieuwe fantasytrilogie van Rolf: Varingholt Kronieken.

De omslagen voor Rolfs thrillers zijn allemaal gemaakt door Ronald Helmstrijd.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 10