Rolf Österberg

Rolf Österberg (pseudoniem) is de zoon van een Zweedse moeder en een Nederlandse vader. Zijn kinderjaren bracht hij in Zweden door, maar op tienjarige leeftijd verhuisde hij met het gezin naar Nederland.

Al jong ging hij als vrijwilliger in het Nederlandse leger waarbij hij een aantal jaren bij het Korps Commandotroepen doorbracht. Gedurende die tijd raakte hij geïnteresseerd in het werk van de Verenigde Naties en verbleef voor de organisatie een aantal jaren in Afrika.

Momenteel is Rolf fulltime schrijver en woont in het buitenland. De reden dat hij onder pseudoniem schrijft, is dat hij niet op de voorgrond wil treden.

Thrillers

Sinds 2014 heeft Celtica Publishing (CPR) al diverse thrillers van Rolfs hand uitgebracht en hij is nog lang niet klaar met schrijven! Het gaat om de volgende titels:

De verhalen die Rolf schrijft zijn bijzonder realistisch en passen daarom uitstekend in het fonds van CPR. Ze getuigen van een scherp inzicht en veel kennis van de zaken waar hij over schrijft. Al zijn thrillers zijn los van elkaar te lezen, maar een aantal personen komen erin terug en de rode draad wordt gevormd door terrorisme en (wereld)politiek.

In 2019 verscheen One Woman Crusade de Engelse vertaling van De Zaak, het verhaal dat als eerste in de reeks beschouwd kan worden. Dit boek is zowel via CPR als via Amazon verkrijgbaar. Inmiddels is ook De Al-Qaedaconnectie naar het Engels vertaald en heeft als titel gekregen The Hunt for a Mastermind. Deze titel is vooralsnog alleen via Amazon verkrijgbaar. Inmiddels is ook de vertaling van Het Oslo-virus een feit en zal begin 2024 op Amazon verschijnen.

Fantasy

Rolf schrijft naast thrillers ook fantasy. De serie De Afgrond is een epos dat vijf boeken beslaat:

Het ontwerp van de prachtige omslagen van deze fantasyserie is in handen van Dominik Broniek.

In 2023 verscheen het eerste boek in een nieuwe fantasytrilogie van Rolf: Varingholt Kronieken.

De omslagen voor Rolfs thrillers zijn allemaal gemaakt door Ronald Helmstrijd.

De omslagen voor Rolfs fantasyboeken zijn allemaal gemaakt door Dominik Broniek.

Roman over militaire dienst in 1969

In het voorjaar van 2024 verschijnt van Rolf de roman Ultieme Uitdaging. Geen thriller of fantasy, maar een verhaal dat uit het leven gegrepen is en waarvoor de inspiratie te vinden is in het leven van de schrijver zelf en anderen die eind jaren 60, begin jaren 70 de opleiding tot commando hebben gevolgd. Het verhaal gaat over Hans de Koster die in 1969 aan wal gaat in de haven van Rotterdam na een aantal jaren op de grote vaart te hebben gezeten. Op de kade wordt hij opgewacht door de marechaussee: hij had allang de keuring voor de militaire dienst moeten ondergaan. De marechaussee neemt hem mee om alsnog gekeurd te worden. In de veronderstelling dat hij na de basisopleiding kan kiezen waar hij vervolgens naartoe gaat, blijkt ongegrond. Samen met twee anderen van zijn lichting moet Hans, tegen zijn zin, naar Roosendaal om de commando-opleiding te ondergaan. Het worden weken van afzien, vernedering en staalharde discipline. Zal het hem lukken zonder gezichtsverlies uit de opleiding gegooid te worden, of gaat hij toch de ultieme uitdaging aan?

Celtica’s Cover Competie 2023

Celtica's Cover Competiyie 2023In 2023 verschenen de eerste twee boeken van de trilogie Varingholt KroniekenVerboden Magie en Dodelijke Magie. De covers van deze boeken eindigden als tweede en derde in Celtica’s Cover Competitie 2023. Het boek Terras Altas, 3 – Asgrijs van Patty van Delft eindigde op de eerste plaats.

Uiteraard gaan de complimenten uit naar de onnavolgbare Dominik Broniek!

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 18