Rolf Österberg

Rolf Österberg (pseudoniem) is de zoon van een Zweedse moeder en een Nederlandse vader. Zijn kinderjaren bracht hij in Zweden door, maar op tienjarige leeftijd verhuisde hij met het gezin naar Nederland.

Al jong ging hij als vrijwilliger in het Nederlandse leger waarbij hij een aantal jaren bij het Korps Commandotroepen doorbracht. Gedurende die tijd raakte hij geïnteresseerd in het werk van de Verenigde Naties en verbleef voor de organisatie een aantal jaren in Afrika.

Momenteel is Rolf fulltime schrijver en woont in het buitenland. De reden dat hij onder pseudoniem schrijft, is dat hij niet in de publiciteit wil treden.

In 2014 verscheen bij CPR, het romantisch & realistische zusje van Celtica, het tweeluik De Al-Qaedaconnectie, een spannende thriller over terrorisme en de pogingen tot bestrijding ervan. De thrillers die Rolf schrijft zijn bijzonder realistisch en passen daarom uitstekend in het fonds van CPR. Ze getuigen van een scherp inzicht en veel kennis van de zaken waar hij over schrijft.
In oktober 2015 verscheen Het Oslo-virus en in juni 2016 De Zaak, beide thrillers die los te lezen zijn van De Al-Qaedaconnectie, maar er loopt wel een rode draad doorheen.

Rolf schrijft echter liever fantasy dan thrillers. Hij hoopt dan ook met De Afgrond de lezer net zo te kunnen overtuigen als met zijn thrillers.

Voor degenen die denken “Die titel ken ik al, maar dan van een andere schrijfster!” – hebben daar gelijk in. Het eerste boek is eerder als e-book uitgebracht. Op aanraden van anderen had Rolf ervoor gekozen zijn fantasy en thrillers onder verschillende namen uit te brengen, iets waar Celtica Publishing het niet mee eens is, zeker niet met de keuze van een vrouwelijk pseudoniem.

Leila, Het Begin, het eerste boek in de serie, verscheen in december 2014. Het tweede boek De Chaos zag in februari 2016 het levenslicht, in januari 2017 verscheen het derde deel De Verbanning en het vierde deel, Het Verraad verschijnt in december 2017. Het laatste deel is al geschreven en zal naar verwachting vóór de zomer van 2018 het levenslicht zien. Houd in elk geval deze website in de gaten!

Het ontwerp van de prachtige omslagen van Rolfs fantasyserie is in handen van Dominik Broniek.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 7