Rolf Österberg

Rolf Österberg is het pseudoniem van oud-commando-officier Werner van den Berg. Werner is bekend bij velen onder de commandogemeenschap vanwege de diverse functies die hij bekleed heeft bij het Korps Commandotroepen, maar ook als innemende persoonlijkheid en een avonturier pur sang.

Hij is werkzaam geweest in o.a. Vietnam, Libanon, het voormalige Joegoslavië en Angola. Ook trok hij regelmatig door Zuid-Amerika. Zijn vele ontmoetingen en ervaringen vormen een onuitputtelijke bron voor zijn (fantasy)verhalen, thrillers en romans.

Momenteel is Rolf fulltime schrijver en woont in het buitenland. De reden dat hij onder pseudoniem schrijft, is dat hij niet op de voorgrond wil treden.

Thrillers

Sinds 2014 heeft Celtica Publishing (CPR) al diverse thrillers van Rolfs hand uitgebracht en hij is nog lang niet klaar met schrijven! Het gaat om de volgende titels:

De verhalen die Rolf schrijft zijn bijzonder realistisch en passen daarom uitstekend in het fonds van CPR. Ze getuigen van een scherp inzicht en veel kennis van de zaken waar hij over schrijft. Al zijn thrillers zijn los van elkaar te lezen, maar een aantal personen komen erin terug en de rode draad wordt gevormd door terrorisme en (wereld)politiek.

In 2019 verscheen One Woman Crusade de Engelse vertaling van De Zaak, het verhaal dat als eerste in de reeks beschouwd kan worden. Dit boek is zowel via CPR als via Amazon verkrijgbaar. Inmiddels is ook De Al-Qaedaconnectie naar het Engels vertaald en heeft als titel gekregen The Hunt for a Mastermind. Deze titel is vooralsnog alleen via Amazon verkrijgbaar. Inmiddels is ook de vertaling van Het Oslo-virus een feit en zal begin 2024 op Amazon verschijnen.

Fantasy

Rolf schrijft naast thrillers ook fantasy. De serie De Afgrond is een epos dat vijf boeken beslaat:

Het ontwerp van de prachtige omslagen van deze fantasyserie is in handen van Dominik Broniek.

In 2023 verscheen het eerste boek in een nieuwe fantasytrilogie van Rolf: Varingholt Kronieken.

De omslagen voor Rolfs thrillers zijn allemaal gemaakt door Ronald Helmstrijd.

De omslagen voor Rolfs fantasyboeken zijn allemaal gemaakt door Dominik Broniek.

Roman over militaire dienst in 1969

Op 20 maart 2024 is van Rolf de roman Ultieme Uitdaging verschenen. Geen thriller of fantasy, maar een verhaal dat uit het leven gegrepen is en waarvoor de inspiratie te vinden is in het leven van de schrijver zelf en anderen die eind jaren 60, begin jaren 70 de opleiding tot commando hebben gevolgd. Het verhaal gaat over Hans de Koster die in 1969 aan wal gaat in de haven van Rotterdam na een aantal jaren op de grote vaart te hebben gezeten. Op de kade wordt hij opgewacht door de marechaussee: hij had allang de keuring voor de militaire dienst moeten ondergaan. De marechaussee neemt hem mee om alsnog gekeurd te worden. In de veronderstelling dat hij na de basisopleiding kan kiezen waar hij vervolgens naartoe gaat, blijkt ongegrond. Samen met twee anderen van zijn lichting moet Hans, tegen zijn zin, naar Roosendaal om de commando-opleiding te ondergaan. Het worden weken van afzien, vernedering en staalharde discipline. Zal het hem lukken zonder gezichtsverlies uit de opleiding gegooid te worden, of gaat hij toch de ultieme uitdaging aan?

Stichting Jouw Verhaal is een platform waar mensen, met een specifieke (andere) (militaire) ervaring, hun levensverhaal kunnen vertellen. Ooit begonnen met het optekenen van levensverhalen van hen die ooit een Groene Baret bij het Korps Commandotroepen hebben verdiend, legt Stichting Jouw Verhaal nu levensverhalen vast op audio en/of video. Er verschijnt binnenkort een podcast met Rolf, maar je kunt er nu al luisteren naar vijf ex-commando-collega’s op de pagina van Ultieme Uitdaging op de website van Jouw Verhaal.

Celtica’s Cover Competie 2023

Celtica's Cover Competiyie 2023In 2023 verschenen de eerste twee boeken van de trilogie Varingholt KroniekenVerboden Magie en Dodelijke Magie. De covers van deze boeken eindigden als tweede en derde in Celtica’s Cover Competitie 2023. Het boek Terras Altas, 3 – Asgrijs van Patty van Delft eindigde op de eerste plaats.

Uiteraard gaan de complimenten uit naar de onnavolgbare Dominik Broniek!

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 18