Thur Breukers

Van dokter naar zorgbestuurder en van zorgbestuurder naar schrijver, dat is in het kort het carrièrepad van Thur Breukers (1951).

Thur studeerde geneeskunde, klinische psychologie en bedrijfskunde en bracht het grootste deel van zijn werkzame leven door als arts en bestuurder in de gehandicaptenzorg. Na zijn pensioen begon hij met schrijven.

Dit schrijven kwam voort uit de verhalen die hij vroeger voor het slapen gaan vertelde aan zijn kinderen. Zij verzonnen een titel, hij verzon er een verhaal bij. Hieruit ontstond het idee om voor zijn kleinkinderen verhalen op papier te zetten, met als resultaat zijn eerste boek, dat op 29 oktober 2018 verscheen bij Celtica Publishing: De augurschool. Het is een fantasyverhaal voor jongeren van 12 tot 16 jaar, dat vast en zeker ook leuk gevonden zal worden door lezers jonger en ouder dan dat.

In De augurschool spelen de veertienjarige Peter en Anya de hoofdrol. Zij beschikken over een gave en willen graag augur worden om zo actief mee te helpen aan het geluk van de mensen. Maar natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot. Het tweetal beleeft allerlei leuke, interessante en spannende avonturen.

Thur Breukers woont in Baarn, maar brengt een aantal maanden per jaar door in Valencia, waar hij inspiratie opdoet voor zijn verhalen. Zijn tweede boek (een vervolg op De augurschool) is in voorbereiding.