Van manuscript naar boek

Je hebt een manuscript geschreven in het fantastische genre waar je je ziel en zaligheid in gelegd hebt. Daar wil je dolgraag een boek van laten maken. En wat is er nu mooier dan deel te mogen uitmaken van Team Celtica, de club van enthousiaste schrijvers die je voorgegaan zijn, zoals Patty van DelftPeter Varg en Esther Wagenaar, om er zomaar een aantal te noemen.

Hoe gaat dat nu in zijn werk?

Beoordeling 1ste 50 pagina’s manuscript en synopsis

Allereerst wil de uitgever graag een eerste beoordeling doen. Stuur de eerste 50 pagina’s van je manuscript, samen met een synopsis (samenvatting), aan Celtica Publishing. Die eerste 50 pagina’s bieden een goede inkijk in jouw wijze van schrijven, je stijl en je tekstuele vaardigheden.

Aangezien er veel tijd gaat zitten in het goed lezen en beoordelen hiervan, rekenen we daar wel een klein bedrag voor: 32,50 euro exclusief 21% btw (dat is 39,32 euro inclusief btw). Iedereen krijgt vervolgens een gedegen, goed onderbouwde reactie, of die nu positief of negatief is.

Aanleverspecificaties

  • Manuscripten graag digitaal aanleveren in Word of Open Office op A4-formaat.
  • Gebruik een gangbaar lettertype (bijvoorbeeld Arial, Calibri of Times New Roman) op pitch 11.
  • Regelafstand 1,5.
  • Marges boven, onder, links en rechts 2 cm.

 

Wat kun je verwachten?

Je ontvangt de beoordeling, inclusief tips en adviezen, per e-mail binnen 6 weken na ontvangst van je betaling. Als we direct heel enthousiast zijn, dan willen we natuurlijk het volledige verhaal lezen. In dat geval is er een grote kans dat we het willen uitgeven. Na het lezen van het hele manuscript volgt dan een advies en een offerte voor algemene redactie. Schrik niet: in dit geval zal dat geen grote investering zijn.

In het geval we wel enthousiast zijn, maar vinden dat er nog het nodige werk aan je manuscript verricht moet worden voor het klaar is om te worden uitgegeven, dan doen we je een voorstel voor redactie. Als je daarmee akkoord gaat, spreken we met elkaar een planning af en gaan met elkaar aan de slag.

Redactie is maatwerk, want elk verhaal is anders. Maar wees gerust: de tarieven van Celtica Publishing, zijn zeker niet onbetaalbaar. Bovendien is het een investering die je, als jouw boek een succes wordt, terugverdient, én het levert je altijd extra kennis op!