Je boek is af!

Iedereen kan mij de eerste 50 pagina’s van zijn manuscript, samen met een synopsis (samenvatting), toesturen. Als een tegemoetkoming in de kosten vraag ik voor de beoordeling hiervan ik € 30,25 (dit is inclusief 21% btw).
Aan het goed lezen en beoordelen van 50 pagina’s besteed ik uitgebreid de tijd: er gaat zeker acht uur in zitten, omdat ik niemand met een standaardafwijzing wil afschepen. Iedereen krijgt van mij een gedegen reactie, of die nu positief of negatief is.

Lever dit aan in Word of Open Office op A4-formaat en gebruik bij voorkeur als lettertype Verdana 10, Arial 11 of Times New Roman 11, regelafstand 1,5 en de boven-/ondermarge en linker-/rechtermarge 2,5 cm.
Geef in je begeleidende e-mail aan wat het voorlopige aantal woorden van het volledige manuscript is en stuur dit aan: Celtica Publishing.

Voor een manuscriptscan, waarin ik beoordeel of een verhaal potentie heeft om te worden uitgegeven, vraag ik € 225,= exclusief 21% btw (€ 247,25 inclusief) voor manuscripten tot 200 bladzijden. In dit geval lees ik het volledige manuscript in plaats van alleen de eerste 50 bladzijden.

Als ik direct enthousiast ben, dan krijg je bericht dat Celtica Publishing je boek graag wil uitgeven. Mocht er eerst (veel) werk aan de winkel zijn, dan geef ik hier uitleg over en geef je een vrijblijvende offerte voor het samen tot stand brengen van een goed boek.

De schrijvers van Celtica Publishing zijn je voorgegaan. Elke maand kun je in Celtica’s Maandelijkse Magazine een uitgebreid interview met hen lezen. Zo staat er in het magazine van juni 2014 een interview met Patty van Delft, schrijfster van Drägan Duma – Zij Die Hoort. Hieronder vind je een stukje daaruit:

Hoe ben je bij Celtica Publishing terechtgekomen?

Nadat ik mijn boek af had, opperde mijn man Danny dat ik moest proberen om het uitgegeven te krijgen. Eerst zag ik dat niet zo zitten; ik ben ten slotte een debutant en hoewel ik al heel veel geschreven heb, ben ik nooit lid geweest van een forum en heb ik ook nooit mijn verhalen ingestuurd. Uiteindelijk toch maar eens op zoek gegaan. Een boek schrijven is fantastisch, maar het echt in je handen houden is natuurlijk nog veel geweldiger! Uiteraard ben ik gaan zoeken op uitgeverijen die boeken binnen het fantasygenre uitgaven. Ik vond er een aantal, waaronder Celtica Publishing. Alleen de naam sprak me al geweldig aan! Ik stuurde mijn manuscript in en kreeg al snel een enthousiast mailtje terug van Rianne. Dat was een enorme opkikker, ik werd er zelf ook enthousiast van. Uiteindelijk waren er drie uitgeverijen die Drägan Duma wilden uitgeven. Ik heb uiteindelijk voor Celtica Publishing gekozen vanwege Rianne, die zo enthousiast reageerde en met zulke goede tips kwam dat ik mij gelijk op mijn gemak voelde. En ik ben ontzettend blij dat ik die keuze heb gemaakt!